Творчість

ВИСТАВКА ТВОРЧИХ РОБІТ ОСОБЛИВИХ ЛЮДЕЙ ЗАКАРПАТТЯ

Закарпатський регіональний центр соціально-трудової та професійної орієнтації інвалідів ”Вибір“ та Закарпатське обласне товариство інвалідів ВОІСОІУ за підтримки Управлінням культури Закарпатської облдержадміністрації організували у хол-атріумі Закарпатської ОДА «Виставку творчих робіт особливих людей Закарпаття», присвячену Міжнародному дню людей з інвалідністю та річниці створення Центру «Вибір».

Близько сотні митців з інвалідністю з різних куточків краю презентували добірку майже 300 творів, виконаних у різних жанрах літератури, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Тут представлені і художні полотна з інопланетними фантастичними краєвидами, і приковуючі до себе погляд ікони, виготовлені з бісеру, і вироби з дерева, які зображують лісових звірів, і вишиті святкові рушники, серветки, і вироби з паперу та ниток, і фотографії, на яких зображені фантастичні пейзажі, зроблені шляхом фотошопу і багато іншого.

Це не перша така виставка. Уже була виставка під «Світ без меж» проходила в обласному краєзнавчому музеї. Кращі з кращих робіт закарпатських умільців були представлені на щорічних виставках народного мистецтва до Міжнародного дня людей з інвалідністю у Верховній Раді України.

Найцікавіші роботи ввійшли до збірки, виданої коштом Закарпатського обласного товариства людей з інвалідністю «Творчість особливих людей Закарпаття», підготовка та видання якої стало можливим завдячуючи ентузіазму його тодішнього керівника Яворського Констянтина. Оскільки кількість художніх робіт наших клієнтів не вмістилася у одне видання, за активної участі нового керівника Сухотина Дениса коштом Закарпатського обласного товариства людей з інвалідністю була видана ще одна збірка

Окремо слід відмітити майстрів слова краю, книжки яких були представлені для огляду. Ми горді за нашого поета Олександра Квака, який власним коштом видав уже 9 збірок своїх поезій і роман «На даху».