Про нас,Проекти

Надихаючі історії успіху клієнтів Центру «Вибір»

«Змінюючи себе, ми змінюємо світ»

Василина Михайлівна Марко – засновниця та незмінний директор Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір», людина, яка змінила життя багатьох вдячних клієнтів. Один із них я – Саша Квак, в минулому клієнт, соціальний працівник Центру «Вибір». Познайомився я з Василиною Михайлівною в далекому 2007-му році. Закінчивши в Хусті філологічний факультет Карпатського інституту підприємництва та повернувшись до рідного села Підвиноградів, я не знав, куди себе далі орієнтувати, де знайти роботу, так як у мене є інвалідність (ДЦП). В той час я ходив на плавання в басейн у санаторії «Теплиця», який знаходиться у Виноградові. Знаючи мою ситуацію, працівники санаторію мені порадили зустрітися з Василиною Михайлівною, яка саме тоді проходила там курс лікування. Відбулась зустріч, після якої Василина Михайлівна запросила мене в Ужгород, в Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір», який вона очолює. Це благодійна організація, яка займається питаннями людей з інвалідністю: інформаційно-консультаційною діяльністю, профорієнтацією та працевлаштуванням людей з інвалідністю. Я вирішив приїхати в Ужгород та пройти курс професійної реабілітації в Центрі «Вибір». Десь близько місяця побув я клієнтом Центру, після чого Василина Михайлівна знайшла мені роботу в редакції газети «Афіша Закарпаття».

Зараз я працюю у Центрі «Вибір» під керівництвом невтомної та оптимістичної Василини Михайлівни, адже пані Василина є ще й головою ГО Ужгородського товариства інвалідів праці та дитинства «Оптиміст». Це Людина, яка попри перенесену хворобу та отриману через неї інвалідність, змогла досягнути намічених цілей та вершин у житті. Вона є прикладом того, як можна присвятити своє життя допомозі іншим. Маючи рівні можливості для досягнення мети, аналізуючи сучасний стан справ, реально оцінюючи всі можливості, кардинально змінивши спосіб життя, отримаємо шанс для реалізації своїх здібностей.

Надихаючі історії успіху клієнтів Центру «Вибір» публікуємо в рамках проекту «Удосконалення послуг з догляду за здоров’ям в соціальних закладах» за співфінансуванням Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

#huskroua #enicbc