Психологія

Тренінг «Я можу і Ти можеш»

Відкрий свою унікальність

На тренінгу 5-6 серпня ми мріяли про продовження. Мрії збуваються. 13-14 серпня відбувся наступний захід у рамках проекту Соціальна турбота про здоров’я за фінансової підтримки Програми транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014-2020.

Цього разу нас гостинно приймали в «Гостинному домі». Мета тренінгу психологічна мотивація до дій- як привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, як усвідомити, розкрити та використовувати власну унікальність.


Завданням тренінгу було показати, що кожен у міру своїх можливостей може бути активними у суспільстві; заявляти про свої потреби, шукати шляхи вирішення проблем.


На початку тренінгу було цікаве знайомство і представлення учасниками спочатку в парах себе, а потім на загал один одного. Це допомогло почути про свої сильні сторони зі сторони, відмітити наші спільні риси та індивідуальні, унікальні особливості. В часі тренінгу
учасники мали змогу попрацювати як індивідуально, так і в парах .


Також учасники тренінгу спілкувались на важливі для них теми у дружній, невимушеній атмосфері, де відчувалось прийняття один одного. Місце проведення та погода сприяли цьому.


Опитування, яке ми провели наприкінці тренінгу, показало, шо учасники задоволені програмою і місцем проведення. Майже кожен з учасників відмітив, що мав змогу відпочити, набратись сил, по-новому поглянути на свій особистий, унікальний життєвий шлях.