Психологія

Тренінг “Я можу і Ти можеш”

5-6 серпня 2020 року ми провели тренінг «Я можу і Ти можеш» – психологічна мотивація до дій.

На початку тренінгу було цікаве знайомство і представлення учасниками себе з використанням метафоричних зображень. Це допомогло «промоніторити» стан і настрій учасників, створити більш довірливу обстановку.

В часі тренінгу учасники мали змогу попрацювати як індивідуально, так і в парах і також виконували різні практично-психологічні вправи, командні завдання. Всім сподобалось партнерське малювання (з використанням арт-терапевтичної техніки). Малюнок виконувався в парі в тиші, для усвідомлення стилю взаємодії з оточуючими.

Завданням тренінгу було показати, що кожен у міру своїх можливостей може заявляти про свої потреби, шукати шляхи вирішення проблем. Оточуючі не зобов’язані вгадувати наші потреби, вони можуть не до кінця розуміти, чим саме можуть допомогти нам. Для того, щоб отримати необхідну, кваліфіковану допомогу, потрібно чітко розуміти, чого саме в даний момент потребую і до кого саме можу з цим звернутись. Виконані завдання та усвідомлення, отримані в ході тренінгу мотивували учасників до конкретних дій на практиці.

Також учасники тренінгу спілкувались на важливі для них теми у невимушеній атмосфері за кавою на фоні гарної природи, ділились особистим досвідом.